El multitudinari funeral i enterrament per Mn. Sebastià Aldomà Bonjoch a Cali és una prova de la gran estima que els colombians tenien pel sacerdot diocesà lleidatà, mort el passat dia 5 de gener.

Pràcticament tota l’església de l’arquebisbat de Cali va estar present per retre el darrer homenatge, entre ells l’arquebisbe emèrit Mn. Juan Francisco Sarasti Jaramillo, i donar el darrer adéu a Mn. Aldomà.

El funeral es va celebrar el dia de l’Epifania i va tenir lloc a la Parròquia Niño Dios de Belén, que va quedar petita per acollir tots els fidels en el moment del funeral, que va estar presidit pel Vicari per la Reconciliació de Cali, Mn. José González.

Durant el funeral es va llegir el missatge que va adreçar el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, arran del traspàs del sacerdot de Castellnou d’Oluges (la Segarra), que va dedicar els darrers 53 anys de la seva vida a exercir el seu ministeri en terres colombianes (adjuntem l’escrit del bisbe Joan).

En acabar la cerimònia, el fèretre amb el cos de Mn. Aldomà va ser conduït fins a través del passadís que van formar els alumnes i professors de la Granja Escola de Miravalle, fundada pel prevere lleidatà on s’han format i han trobat feina centenars de ciutadans (adjuntem un reportatge aparegut a la revista colombiana Cogancevalle l’any passat sobre el pare Sebastià i aquesta Granja-Escola).

Tot seguit, la comitiva funerària va dirigir-se al cementiri Jardins de l’Aurora, on va rebre sepultura, davant de la capella d’aquest parc.

L’Església de Lleida també va retre homenatge al seu missioner el darrer divendres, amb una missa exequial a la Casa Sacerdotal, presidida pel bisbe Joan.

També trobareu en aquest enllaç una sèrie de fotografies de l’enterrament i funeral celebrat a Cali.