La Festa Major de les Borges Blanques va tenir en la celebració de l’eucaristia l’acte principal dels oficis religiosos el passat 1 de setembre. Van assistir-hi les autoritats locals, però també els anteriors batlles de la població, així com els alcaldes de Sant Pol de Mar, Andorra la Vella i Puiggròs, la ministra consellera de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i el president del Consell Comarcal de les Garrigues. La missa fou presidida pel rector Mn. Daniel i concelebrada pel caputxí pare Bernat. També tingué un protagonisme important l’Orfeó Terrall, que sota la direcció de Francesc Valls van interpretar diferents cants.

En l’homilia, Mn. Daniel, seguint el fil del contingut de les lectures de la Paraula de Déu, desgranà una sèrie d’actituds relacionades amb la vida actual, econòmica, social, eclesial i política.

De la paràbola de Jesús de seure a la taula nupcial en un lloc que no correspon, destacà el moment actual de corrupció i venda de valors per diners i nomenà el reconegut seny català com a vehicle de coexistència. Exhortà als cristians a ocupar el lloc que els correspon a la societat, fent-ho amb fermesa, seny i voluntat de servei.

També es referí als tres puntals bàsics de suport que precisa tota persona per estar al seu lloc: felicitat, saviesa i llibertat, amb aquests tres puntals i acompanyats de la prudència i tornar bé per mal, la nostra societat avança amb llibertat i fermesa cap al seu futur. Som éssers que anhelem ser feliços, perquè Déu vol que ho siguem.

Si som savis, tenint la intel·ligència evangèlica i som lliures sense dependre de ningú mes que de Déu, cadascú personalment i tots com a societat, podrem prendre les decisions que més afavoreixin al bé comú; un dret aquest, el de decidir amb responsabilitat tot assumint les conseqüències que se’n derivin, que ningú no ens pot negar.

Acabada la Santa Missa, l'Orfeó Terrall oferí a les autoritats i assistents el cant de L'oliver de les Garrigues, amb lletra de Josep Vallverdú i música de Mn. Joaquim Mesalles. Peça que ja s'ha convertit com a himne comarcal essent molt aplaudit.

Josep Domènech