El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Campanya de Nadal de la Delegació de Pastoral Penitenciària

La Delegació de Pastoral Penitenciària engega una campanya nadalenca per posar en funcionament la casa d'acollida 'Pare Jofre', donar beques a famílies de presos i ajudes econòmiques a interns sense recursos. 

És la primera vegada que fem la campanya de Nadal de la Pastoral Penitenciària; i la fem perquè creiem convenient que almenys un cop a l'any és bo de fer present el món de la presó a tota la diòcesi.
Els presos no neixen a la presó, alguns són de la ciutat de Lleida, de molts pobles de la nostra diòcesi, molts són estrangers. I tristament, la presó és la "parròquia" més pobre de tota la diòcesi.

El Papa Francesc deia fa poc temps: "L'Església està cridada a sortir de si mateixa i anar cap a les perifèries, no solament les geogràfiques, sinó també les perifèries existencials: les del misteri del pecat, les del dolor, les de la injustícia, les de la ignorància i prescindència religiosa, les del pensament, les de tota misèria".

Des d'una d'aquestes perifèries, la presó, ens atrevim a acostar-nos per primera vegada fins a tu per presentar-te la Campanya de Nadal que té com a objectiu sobretot mostrar una perifèria moltes vegades anònima: els presos.

Per això sota el lema "Aquest Nadal, hi haurà lloc a l'hostal", et convidem al fet que preguis pels presos i les seves famílies. Nosaltres som solament agents d'evangelització i de caritat durant la seva estada a la presó, companys de camí en un moment crític de les seves vides i també en el de les seves famílies.
Ara mateix tenim uns 650 presos a la presó de Ponent. Molts d'ells no tenen recursos econòmics ni un lloc per a gaudir dels permisos, el tercer grau o la llibertat condicional. ¿Ens ajudes?

OBJECTIUS DE LA CAMPANYA

1.- Posar en funcionament la Casa d'Acollida "Pare Jofre", amb 6 places, perquè els interns puguin gaudir dels permisos penitenciaris, accedir a un tercer grau, o acompanyar-los en el seu procés de reinserció social.
2.- Donar beques a les famílies dels presos per a ajudes d'alimentació, menjador escolar per als nens, llibres de text i altres necessitats urgents.

3.- Facilitar, a través d'una ajuda econòmica, als interns estrangers i espanyols indigents de la presó de Ponent, la comunicació telefònica a la família. Igualment quedem a la teva disposició per a fer d'intermediaris amb els presos i les seves famílies.

Si coneixes alguna família de la teva parròquia, del teu moviment eclesial, que pateix ara mateix la realitat de la presó i no saps com ajudar-los, truca'ns!!!

Delegació de Pastoral Penitenciària del Bisbat de Lleida