El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Diumenge de Rams entra en vigor la nova fórmula per la consagració sobre el calze

La Secretaria General del Bisbat de Lleida ha publicat avui el Decret 'Sobre les paraules de la Consagració sobre el calze' d'aplicació a la nostra Diòcesi.

Aquest decret és fruit de l'acord dels Bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, on indiquen la utilització de la nova fórmula, a partir del Diumenge de Rams del 2017, dia 9 d'abril. Cal destacar que malgrat això, el Bisbe Salvador va autoritzar a utilitzar la nova fórmula a partir del dia 3 de març, permís que continua en vigor.
La Santa Seu va aprovar el 3 de març de 2017, per a major fidelitat al text llatí, que les paraules que pronuncia el sacerdot sobre el calze, en la fórmula de la consagració del vi, hauran de ser aquestes: "Preneu i beveu-ne tots, que aquest és el calze de la meva sang, la sang de l'aliança nova i eterna, vessada per vosaltres i per molts, en remissió dels pecats. Feu això, que és el meu memorial".

El decret del Bisbe Salvador assenyala que a partir del Diumenge de Rams, 9 d'abril de 2017, a totes les misses en llengua catalana, incloses les vespertines de vigília, haurà d'utilitzar-se ja aquesta fórmula.