El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Trobada d’Animadors de Comunitat per reforçar la seva vocació

L’Acadèmia Mariana va acollir el passat 7 d’abril una trobada dels Animadors de Comunitat amb la participació d’una vintena de persones per reforçar la seva vocació mitjançant la pregària i el diàleg.

El responsable de Formació de l’IREL, Laureano Sánchez, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als participants i d’explicar-los el perquè d’aquesta celebració. Després, el Bisbe Salvador també va pronunciar unes paraules d’agraïment per la tasca que porten a terme.

Després va ser el torn de la pregària i d’una ponència que va servir per introduir els aspectes positius del servei dels Animadors per evangelitzar, escampar la Bona Notícia i fer les petites coses de cada dia amb amor. Assumpció Solà va explicar aquestes característiques i entre d’altres coses va afirmar “ens sentim instruments de Déu, per servir i per ser enviats allà on sigui necessari”. Els presents van aportar les seves experiències, diverses, però tots en comunió i fraternitat. Un dinar va ser el colofó final de la jornada i també va servir per agrair a l’IREL la seva invitació. De tot plegat i per resumir la celebració, una de les conclusions seria: “com a referents som com les espelmes que per poder donar llum hem d’estar enceses. Oh, quina gran diversitat en la Unitat!”

L’Animador de Comunitat fou instituït pel bisbe Piris per animar i coordinar la pastoral ordinària en una parròquia o Unitat Pastoral que no tingués mossèn o per col·laborar amb ell. És una figura pensada per ser una expressió viva de la coresponsabilitat laical. El seu tarannà ha de ser participatiu i ha d’exercir la seva funció escoltant les diferents opinions i impulsant el diàleg fratern. És un testimoni de fe i ha de crear cohesió. Per tot això cal una bona preparació, la que facilita l’IREL.