L’Escola de l’Esplai de Lleida ha redactat un article, que tot seguit reproduïm, amb motiu de la inauguració del curs que ara s’inicia i que va tenir el seu tret de sortida amb la lectura de la lliçó inaugural per part del pedagog Daniel Gabarró al Paranimf de l’Acadèmia Mariana.

“Com Escola formadora del Bisbat de Lleida que som, creiem que és molt important la resposta que hem de donar a la societat des de l’àrea de formació. Per això hem cregut necessari parlar des d’un àmbit clau en l’ensenyament - aprenentatge. “La Motivació-Acció, un binomi que hem de moure des del cor.

Com a catalans tenim una missió molt important que és la de “transformar el nostre país per transformar el món”- Un somni. Això significa que hem de tenir molt clar el nostre somni. No podem ser educadors/es si no ens movem des del cor. Per fer aquest pas hem de tenir presents 3 factors.

1 – Si vull un canvi social- que ja és aquí -, si vull ajudar als nens/es he de poder explicar cap on vaig. Ha de ser molt clar.

2 – Aquest somni ha de ser entenedor i ha de ser rellevant. Ha de parlar sobre la pròpia vida quotidiana i m’ha de moure a l’acció.

3 – Ha de ser possible. Aquesta nova societat ha de ser rellevant i ha de ser possible. Nosaltres hauríem de fer possible el que deia Sta. Teresa “ descobreix allò que et fa estimar i fes-ho”. Si la Motivació i l’acció surten del cor del que nosaltres volem perquè ho estimen serem capaços de moure a la gent de manera individual i col·lectiva cap al somni. Tot comença per un mateix. Cadascú, com a persona única que és, posa a la terra el gra de sorra que ha de posar per perquè tot sigui com ha de ser i jo tregui el millor de si mateix.

Que és el que em motiva per actuar? Sols una cosa l’Amor.

L’Amor, els valors i les capacitats allà on aquestes es troben, en la seva intersecció trobarem la nostra missió en el món, perquè viuré el meu somni, com a part divina que som amb passió i estimació i el faré possible.

Quin repte més gran tenim!!!. Com podem donar el màxim de nosaltres????

Doncs omplir-nos d’amor, aquesta és la Motivació. Som-hi !!!!

Escola de l’Esplai de Lleida