Este esquema es una guía, adaptable a cada casa. También para grupos de catequesis, revisión de vida, formación de adultos, enfermos, tiempo libre, escuelas, etc.etc.

-Prepareu una Corona d’Advent. Trobareu moltes idees

a internet i si no teniu temps de buscar, col·loqueu quatre espelmes boniques amb una mica de gràcia en un lloc especial de casa vostra.

 

-Escolliu un moment de la setmana on us pugueu reunir tota la familia.

 

.Primera setmana

 

-Enceneu una espelma. Feu una breu introducció:

 

Durant l’Advent esperem i preparem la vinguda de Jesús. Però a Jesús no l’hem vist mai. Com sabrem on està? Com sabrem on ha arribat?. Durant aquestes 4 setmanes prepararem els nostres sentits per copsar Jesús.

 

-Primer sentit: ULLS OBERTS.

 

Obriu molt els ulls.

 

Advent és un temps per mirar, contemplar, obrir bé els ulls i veure el misteri de Déu fet Nen. Obrir els ulls vol dir veure la presencia de Jesús molt a prop de nosaltres. Hi ha moltes coses que funcionen bé, però hia ha realitats que no rutllen com haurien. Jesús va venir a canviar-les. Quines són? Jesús compta amb la nostra ajuda. Cap a on miren els nostres ulls? Cap a on no volen mirar?

 

 

 

.Segona setmana. Segon sentit: COR ARDENT

 

-Poseu les mans sobre el pit a l’alçada del cor.

 

Les coses importants les preparem amb afecte, i posem tot el cor en aquests preparatius. El Nadal és una gran festa en què acollim Jesús en el nostre cor. Hem de fer del nostre cor un pessebre en què neixi el Nen Jesús. La setmana passada hem contemplat el món que ens envolta. Durant aquesta setmana intentarem que aquest món que hem mirat arribi a ser per a nosaltres una cosa pròpia, alguna cosa nostra. Ens afecta allò que passa al nostre voltant? 

 

.Tercera setmana. Tercer sentit. PEUS LLEUGERS

 

-Piqueu amb els peus al terra.

 

El camí que ens porta fins el Nadal, fins al misteri de Betlem, és l'Advent. És important posar-se en marxa per recórrer aquest camí que ens porta a adorar Déu. Podem ser com els pastors, com els Mags i com tots els que, amb peus lleugers, es van encaminar alegres fins a la cova de Betlem per adorar el Nen Déu. Ho van fer perquè esperaven trobar respostes a les preguntes importants de la vida. Ens costa molt posar-nos en marxa? Com ho fem? cap a on van les nostres passes?  

 

.Quarta setmana. Quart sentit. Mans esteses

 

-Obriu les mans, amb el palmell amunt, estirant el braços endavant.

 

Al llarg de la vida, amb les nostres mans podem fer molt bé. Aquest temps és idoni per créixer en solidaritat i en accions bones. Maria és exemple de generositat i servei. Avui se'ns presenta ajudant la seva cosina Elisabet. Amb les mans donem i rebem: donem el que tenim i rebem el que necessitem. En aquest temps hi ha nombroses campanyes de solidaritat, donem-hi un cop de mà.

 

Com veieu no hem parlat de missioners ni de la feina que fan. Però veureu: els missioners tenen els ulls oberts per veure la realitat que els envolta. Tenen un cor ardent, per deixar-se frapar que aquesta realitat, per actuar amb passió. Uns peus lleugers que els porten a implicar-se activament amb la població que els acull. Unes mans esteses, representen una actitud de servei al costat de les persones. Ho fan ells arreu del món, portant la Bona Nova. Nosaltres, sense sortir de "casa", també podem ser missioners.