El bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, s'ha reunit el passat dijous 4 de juliol, amb la nova junta de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, celebrada en la capella del Peu del Romeu, seu de l'entitat i dedicada a la preparació de la propera Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

 

El bisbe Salvador ha estat rebut pel president Jordi Curcó, qui ha presentat al Sr. bisbe els 16 membres de la nova junta directiva. Curcó ha explicat al Sr. bisbe com ha estat formada la nova directiva dels Pessebristes, que ha definit com a integradora, pel fet que 11 dels actuals vocals ja formaven part de l'anterior. Tanmateix el prelat ha traslladat a la Junta el nomenament signat de Mn. Vicenç Alfonso com a consiliari, tal com ja ho havia estat en aquests darrers anys.

 

El president de l'Agrupació ha explicat al bisbe Salvador els objectius que s'ha marcat la nova junta, com és el de promoure una major presència de l'Agrupació a la societat: "Els lleidatans ens han de conèixer molt més, han de saber qui som, que fem i per aconseguir-ho cal alhora ampliar la base social de la nostra entitat, per garantir-ne el present i el futur".

 

 

El president ha dit que la nova junta vol visibilitzar encara més que l'Agrupació és una entitat d'església i que per damunt de tot hi ha la fe: "Fem pessebres perquè amb ells representem el misteri de l'Encarnació de Déu i ens ocupem de la festa de Sant Jaume dels Fanalets, pel fet de posar èmfasi en el fet que fou l'apòstol qui portà l'Evangeli de Jesús a Lleida i que la nostra fe és una fe apostòlica.".

 

 

En aquest sentit Curcó ha explicat al prelat que es vol donar un major relleu a la devoció a Sant Jaume dels Fanalets i molt especialment entre tots aquells que porten el nom de Jaume, Santiago o Iago. Amb aquest objectiu tindrà lloc el 25 de juliol la "Iª Trobada de Jaumes", per tal de valorar la capella com a indret singular de devoció a l'apòstol Jaume. Tanmateix la junta seguirà treballant per aconseguir que la Romeria dels Fanalets sigui inscrita en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i declarada per la Generalitat Festa Tradicional d'Interès Nacional.

 

El bisbe Salvador ha agraït a l'entitat el seu treball perquè no es perdin les arrels cristines de la nostra societat, alhora que ha destacat la dimensió de pertinència a l'església de l'Agrupació: "Per damunt de tot tenim a Crist i els pessebristes heu de tenir present sempre en les vostres activitats i treball la dimensió de la fe i la vostra pertinença a l'església. Sense Crist no hi ha res".