Dia a dia anem veient en la societat com es multipliquen les iniciatives solidàries que provenen de la societat civil. En moments complicats com els que vivim hom diria que va definint-se una presa de consciència progressiva de sectors cada

cop més amplis de la societat, de la necessitat d’implicar-se per fer front a la crisi. En aquest sentit, la Diòcesi de Lleida està vivint amb gratitud i a la vegada amb responsabilitat, el moviment de solidaritat que s’ha desencadenat per l’oferiment del nostre Bisbe Joan Piris, de l’ala dreta del Seminari de Lleida per destinar-lo a vivendes per a famílies que han estat desnodades.

Dels oferiments solidaris que es van sumant dia a dia, ( dues constructores, i una casa de pintures) n’assenyalem el darrer, que entenem és significatiu.

Es tracta del Col.legi Episcopal, on l’equip de 7 professors enginyers tècnics de la branca elèctrica-electrònica, juntament amb el corresponent alumnat, ofereixen la seva col·laboració en serveis d’enginyeria i en tasques d’execució de les instal·lacions de les noves vivendes que es construeixen.

Creiem que llur proposta va consolidant un dels pilars fonamentals d’aquest projecte solidari. Es a dir la participació ampla i coordinada de moltes persones, empreses i entitats, treballant de manera sinergética.

D’aquesta manera valorem molt positivament, que la realització d’aquest projecte no solament beneficiï a les famílies que hi podran viure en un futur, ans totes les persones que s’impliquen en el procés de realització. I en aquest cas, concret, l’alumnat qualificat del Col.legi Episcopal que podria fer pràctiques en dues vessants molt importants com són una tècnica de la seva especialitat i una altra solidària, acompanyats pels seus professors.

I es que quan es confia en les persones les coses milloren i es transformen.

Properament anirem informant d’altres entitats que es van sumant en aquest projecte solidari.