El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Vilar Ibarz, Mn. Miguel

Màrtir
Prevere

 Nat a Fraga el 1891, de família pagesa, ingressà d’infant al Seminari de Lleida on seguí tots els estudis eclesiàstics fins ésser ordenat sacerdot el 1916. Després de tenir cura d’ànimes al poble de Baells, passà a Alfés com a Rector de la parròquia. És on es trobava el 1936.

El juliol d’aquest any en esclatar la persecució religiosa fou detingut tot seguit. El Comitè local de milícies d’Alfés el detingué en el seu domicili el dia 21 i el baixà a Lleida lliurant-lo a la Comissaria d’Ordre Públic. Aquesta l’ingressà a la presó, on romangué un mes. Durant aquest període destacà per la fermesa en la fe, temperament coratjós i caràcter alegre i bondadós. Fou mort la nit del 19 al 20 d’agost junt amb altres 71 sacerdots i religiosos. Fou la nit més tràgica de la llarga i sagnant persecució religiosa viscuda pel bisbat de Lleida. Mn. Miquel seguí així el pas martirial que havia fet ja el seu germà Mn. Juan el 24 de juliol a Fraga.