El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Tarragona Muray, Sr. Jaume

Màrtir
Laic / Laica

 Tenia 24 anys quan va ser mort. Pertanyia a una família de Torrelameu molt religiosa. Eren 10 germans. La mare havia demanat a Déu que algun dels seus fills arribés al sacerdoci. Déu li va concedir que fossin tres. Un d’ells va morir màrtir i és al llistat dels sacerdots d’aquest procés, Mossèn Daniel Tarragona.

 La mare es dedicava al comerç. El pare era ramader. Tots dos eren un exemple de treball, d’honradesa, de caritat envers tothom. I sobretot d’interès per l’educació cristiana dels seus fills.

 Jaume havia nascut el dia 27 d’abril de 1912. Fou batejat el dia després. Molt jove encara va entrar com a xofer de la UGT. Això li hagués donat l’oportunitat de salvar-se, però no va voler utilitzar-lo. Ell no va voler abandonar el seu germà Daniel, sacerdot, quan el van detenir a Térmens, on estaven passant uns dies del mes de juliol del 36. Concretament el 26 de juliol van ser tots dos detinguts y afusellats al cementiri de Térmens, on estan enterrats. Mossèn Daniel tenia aleshores 26 anys, Jaume en tenia 24.