El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Suñol Bosch sj, Joan

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Barcelona
Anys naixement-defunció: 
1952 to 2017
Anys inicial-final del mandat com a bisbe de Lleida: 
Data de la mort: 
18/11/2017
Festa litúrgica: 

El Pare Joan Suñol va morir el 18 de novembre de 2017 a l'edat de 65 anys després de tota una vida entregada als més necessitats. La missa exequial va tindre lloc el 19 de novembre a les 17.00 hores a la Santa Església Catedral de Lleida.

El P. Suñol tenia 65 anys. Havia nascut a Barcelona l'any 1952 i va entrar al noviciat dels jesuïtes a Hostafrancs, l'any 1973. Es va ordenar sacerdot el 1984. Des de l'any 1982 que ja treballava a Lleida, on ha estat implicat fins ara mateix en múltiples iniciatives pastorals i socials: a la pastoral de joves, catequesi, o com a consiliari diocesà de les JARC, entre altres.

Durant els darrers 25 anys la seva activitat principal va ser a la parròquia de Sant Ignasi de Lleida, com a rector, on ha liderat i animat una comunitat parroquial molt activa i implicada, i a Arrels Sant Ignasi, entitat social de la que n'era impulsor i president, i a través de la qual ha realitzat una important tasca de compromís i també de denúncia en favor de les persones més desfavorides.

Entre altres distincions va rebre la medalla a la solidaritat de l'Ajuntament de Lleida l'any 2016.

El 29 d'octubre de 2017 el P. Joan Suñol deixava el càrrec de rector de la parròquia, amb una emotiva celebració d'acció de gràcies, en la qual tota la comunitat parroquial li expressà el seu agraïment i reconeixement per la seva dedicació.

Ell mateix es va dirigir també a la comunitat en la seva homilia, agraïnt també els anys viscuts i també l'estimació rebuda: "Això d’estimar-se de debò ho he pogut experimentar en primera persona. Us he de dir que m’he sentit i em sento molt estimat per tots vosaltres i també pels meus companys amb els seus mil i un detalls i mostres de servei. A l’hospital i a casa sovint se m’han escapat moltes llàgrimes d’agraïment emocionat".

La missa exequial va tindre lloc el 19 de novembre a les 17.00 hores a la Santa Església Catedral de Lleida.