El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Salinas Colomina, Mn. Joaquín

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Portaspana (Osca)
Anys naixement-defunció: 
1922 to 2005
Data de la mort: 
26/12/2005

A la matinada del 26 de desembere de 2005, en el silenci de la nit a l’espera d’una nova albada, Mn. Joaquín Salinas Colomina, tancant els ulls a aquesta vida terrenal els obria per a contemplar, per sempre, la glòria del Pare Déu. Amb la joia i il·lusió que havia celebrat Nadal, ha canviat la Cova de Betlem per una estança al cel. Ha mort en la pau del Senyor assistit en tot moment per les religioses de la Casa Sacerdotal, confortat amb el sagraments de l’Església. El dia 25, Nadal, havia concelebrat l’Eucaristia amb els companys sacerdots amb els que habitualment la celebrava.

Mn. Joaquin havia nascut a Portaspana (Osca), l’any 1922. Tenia 83 anys. Cursà els estudis eclesiàstics al Seminari de Lleida, va rebre l’ordenació sacerdotal el 22 de maig de 1948. Durant els 57 anys de vida sacerdotal ha servit les parròquies de Fraga, Roda d’Isabena, Sena, Tamarite de Litera, 9 anys rector de Montsó. Allí va ser l’autor d’una profunda renovació parroquial; eren els anys del post Concili. De Montsó passa a Lleida a Sant Llorenç, i el Pilar, capellà de l’Hospital Arnau de Vilanova, on va dur a terme una excel·lent labor amb els malalts i familiars d’aquests, i amb el personal clínic -metges, infermers/res, auxiliars-, guanyant-se la simpatia de tots per la seva bonhomia. Donà al servei d’assistència religiosa de l’Arnau un caire participatiu i molt humà amb el tracte i l’acollida.

Si intensos van ser els anys d’activitat pastoral directa, no menys fructuosos han estat els anys en l’aparent silenci del retiro a la Casa Sacerdotal, donat a la pregària, a la lectura i atenció als germans capellans; era acollidor i bon conversador.

Les exequies van tenir lloc a Sant Llorenç, de Lleida, el dia 27 de desembre, a les 11h. amb l’assistència d’un bon nombre de sacerdots, presidint el Sr. Bisbe de Lleida, Mons. Francesc Xavier Ciuraneta Aymí. Les despulles van rebre cristiana sepultura al cementiri de Graus.

Mn. Joaquín Salinas Colomina, amb la Verge i Sant Josep, amb els àngels, els sants y santes, sigui feliç adorador de Jesús, el Nadal del qual acabem de celebrar ací a la terra.

Amb un “gràcies” ben sentit, Mn. Joaquím, no s’oblidi de les vocacions al sacerdoci. Descansi en la pau de Déu.