El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Quintillà Zanuy, Mn. Josep Maria

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Camporrells (Huesca)
Anys naixement-defunció: 
1928 to 2007
Data de la mort: 
26/08/2007

A hores d’ara tothom ho sap. Ha mort Mn. Josep Maria Quintillà Zanuy. un cop més, el bisbat de Lleida està de dol. El traspàs ha estat el diumenge, dia 26 d’agost, a les 5 de la tarda, mentre volava cap a Barcelona, a l’Hospital de Sant Pau, per ser operat. Mn. Quintillà havia nascut a Camporrells el 16 de desembre de 1928, tenia 78 anys d’edat, i de sacerdoci 55; havia estat ordenat prevere a Barcelona quan el Congrés Eucarístic Internacional, el 1952. Era llicenciat en Dret Canònic per la Universitat Pontifícia de Comillas amb seu a Madrid.

Canonge de la Catedral de Lleida, havia estat President del Capítol. Començà el ministeri sacerdotal com a vicari de la parròquia de la Mare de Déu del Carme, Lleida, de Alcolea de Cinca, ecònom de Llardecans. I de 1959 fins que morí el bisbe D. Aurelio del Pino Gómez fou el seu secretari particular; jubilat D. Aurelio continuà servint-lo com secretari, residint a Madrid.

Tornat a Lleida, fou capellà de la clínica Montserrat, administrador diocesà, beneficiat de la Catedral, més endavant canonge, secretari general i canceller del Bisbat, director de la casa sacerdotal, on ha tingut mil delicadeses amb els sacerdots residents i amb les Germanes, capellà de la residència de les Josefines, jutge prosinodal, secretari del consell presbiteral. Representant eclesiàstic al Patronat de la Seu Vella, membre del col·legi de consultors, vicari general i moderador de la cúria. L’any 2004 fou distingit amb el títol pontifici de Prelat d’honor de Sa Santedat.

Mn. Quintillà ha estat de sempre un home d’Església fins al moll de l’os, no solament bon servidor dels bisbes amb els que ha compartit tasques de govern del bisbat, sinó també bon i fidel servidor dels capellans que acudien a la Cúria per afers administratius.

Mn. Josep Maria Quintillà Zanuy, gràcies pels seus anys de vida sacerdotal al servei de la Diòcesi de Lleida. Per la diòcesi de Lleida és una molt sentida pèrdua.

Mn. Jaume Montaña