El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Odena Riera, Mn. Ramon

Màrtir
Prevere

Mossèn Ramon Odena, nat al Soleràs el 5 de juny de 1865, havia estat ordenat sacerdot el 24 de setembre de 1892.

Nomenat rector d’Andaní el 1904 portava, doncs, 32 anys com a rector de la població. Molt pietós i bondadós gaudia de generals simpaties. Feia poc que trobant-se vell, molt malalt i disminuït en les seves possibilitats físiques, el Bisbe havia nomenat un regent de la parròquia per a que l’ajudés i suplís les seves mancances en la tasca sacerdotal. Fou mossèn Ramon Terrado Roig.

Vivien junts en la casa rectoral i en arribar el juliol de 1936 es negaren a abandonar Andaní. Gaudint d’un bon guanyat prestigi no foren molestats. Però l’1 d’agost arribà a Andaní una camioneta amb milicians de pobles veïns que irromperen en el seu domicili i se’ls emportaren. L’endemà, dia 2, els seus cadàvers foren trobats abandonats en una vorera de la carretera d’Algerri a 2 kms. d’aquesta població, en el lloc conegut com Coll de la Parra. Havien estat morts a trets. Junt als seus cossos aparegué també el de mossèn Martín, rector d’Alfarràs.