El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Morera Novales, Mn. José María

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Candasnos (Huesca)
Anys naixement-defunció: 
1936 to 2007
Data de la mort: 
20/04/2007

Sense que ningú s’ho pogués esperar, ha mort de forma sobtada Mn. Josep Maria Morera Novales, al matí del dia 20 d’abril de 2007, a la Casa Sacerdotal de Lleida. Mn. José María Morera havia nascut a Candasnos, el 2 de novembre de 1936, comptava 70 anys d’edat. Oriünd de la Diòcesi de Lleida passà a la de Barbastro quan el desmembrament de la Diòcesi. El seu ministeri va estar dedicat en gran part als joves com a Capellà militar. Jubilat ja, passava el temps d’hivern a Lleida, a la Casa Sacerdotal, per raó de malaltia.

Va cursar els estudis eclesiàstic al Seminari de Lleida, i va ésser ordenat sacerdot el dia u de novembre de 1959. Exercí el ministeri sacerdotal com a coadjutor de el Pont de Suert, ecònom d’Ontiñena i encarregat de Chalamera, ecònom de Bellver de Cinca i Albelda, adscrit a la parròquia de Montserrat de Lleida, membre del grup sacerdotal de Fraga. Arxiprest del Baix Cinca. Més tard, membre del grup sacerdotal de Monzón. Rector de Pueyo de Santa Cruz.

Es va absentar de la Diòcesi de Lleida al març de 1967, mobilitzat com a capellà castrense fins l’abril de 1969. Amb l’autorització del Bisbe, va estar, posteriorment, adscrit de nou a la capellania castrense durant catorze anys, fins el 1987. Va quedar incardinat a la Diòcesi de Barbastro-Monzón el 17 de setembre de 1995.

Mn. Josep Maria Morera era molt apreciat per tots els que van rebre el benefici de les seves atencions pastorals, molt dedicat a la pastoral familiar, treballant concretament en el moviment de Encontres Matrimonials, i amb una especial devoció a la Verge Maria.

El mateix dia de la seva mort se celebrà una Eucaristia pel seu repòs etern a la Casa Sacerdotal de Lleida, on vivia i on va morir. Hi participaren molts sacerdots residents a la Casa, que per malaltia o per les seves obligacions pastorals no podran assistir al seu enterrament.

Les exèquies es celebraren a la parròquia d'Albalate de Cinca (Huesca), a les 5 de la tarda del dissabte 21 d'abril de 2007. Presidí la celebració Mons. Alfonso Milián, bisbe de Barbastro-Monzón, i concelebraren una trentena de sacerdots de les diòcesis de Barbastro-Monzón i Lleida.

Mn. José Maria, gràcies. Vivia en silenci i en silenci ens deixà, donant així prova de la confiança en Déu.

Descansi en pau.

Mn. Jaume Montaña