El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

García Poblete, Mn. José Ángel

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Santa Eulalia de Campo (Teruel)
Anys naixement-defunció: 
1926 to 2007
Data de la mort: 
06/02/2007

El dia 6 de febrer de 2007, morí en la pau de Déu Mn. José Ángel García Poblete confortat amb els sagraments de l’Església a la qual ell va servir com sacerdot 54 anys. Nascut el 18 d’octubre de 1926 a Santa Eulalia de Campo, Terol, tenia 80 anys quan ha mort. Fou ordenat sacerdot el 31 de maig de 1952 a Barcelona, quan el Congrés Eucarístic. Féu els estudis eclesiàstics al Seminari de Lleida. 

Home discret i auster de vida, mantingué ferma la seva identitat aragonesa. Sense necessitat d’escarafalls en l’activitat pastoral, fou sempre un capellà de Parròquia, diguem de primera vocació, acollidor de tothom i amb especial delicadesa dels pobres i necessitats, dels joves també, donant el millor de si mateix pel servei de l’Evangeli. Es feia estimar, són molts els qui el recorden i agraeixen el que per ells va fer, sense esperar mai res a canvi. 

Donen testimoni de la seva disponibilitat pastoral les Parròquies que ha tingut al seu càrrec: Tamarite de Litera, on s’estrenà de Coadjutor; després, com Rector, Ecònom o Encarregat serví les parròquies de Sopeira, Espills, Espluga de Serra, Orrit, Torre de Tamúrcia, Ontiñena, Chalamera, Benabarre, on va ser Arxiprest, Belver de Cinca, Sant Andreu de Lleida, Mare de Déu del Pilar i Santa Maria Magdalena. Estant a Lleida, completà l’acció pastoral com professor de religió a l’Institut Màrius Torres, i capellà de la Clínica l’Alíança. 

Les exèquies se celebraran el dia 7, dimecres, a les 15:45, a la Parròquia de la Mare de Déu del Pilar, de Lleida. En absència del Sr. Bisbe per malaltia, presidirà la celebració Mn. Joan Ramon Ezquerra, vicari general de la Diòcesi, concelebrant la quasi totalitat del clergat diocesà, religiosos i alguns vinguts d’altres diòcesis.  

La Diòcesi de Lleida es dol per la pèrdua de Mn. García Poblete, però, posada la confiança en Déu, l’encomana a la seva misericòrdia regraciant-lo pel que ha estat la seva vida sacerdotal. Fidel devot de la Mare de Déu, ella l’hagi acollit a les seves mans amoroses per presentar-lo al Pare de totes les gràcies. 

Mn. José Ángel García Poblete, gràcies. Descansi en pau.  

Mn. Jaume Montaña.