El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Diac, Mn. Mihai

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Valea Seaca-Bacau, Romania
Data de la mort: 
01/01/2006

Les campanes a mort, emmudint les campanades d’any nou, han cobert d’ombres de dol el Bisbat de Lleida i l’Arquebisbat de IASI (Romania). Víctima d’accident de cotxe, morí, a primera hora de la tarda del dia 1 de gener 2006, el sacerdot romanès Rvd. Mihai Diac. Anava cap a Saragossa per atendre a la comunitat de romanesos d’aquella ciutat, con feia cada quinze dies. El matí del mateix dia 1 havia celebrat l’Eucaristia amb els romanesos de Lleida, a la parròquia de la Mare de Déu del Carme. A traïdoria la carretera li va posar un parany mortal.  

Mn. Mihai era a Lleida des de feia un any i mig, era nascut a Valea Seaca-Bacau, Romania, tenia 33 anys, i 6 de sacerdoci. Havia estat ordenat el dia 29 de juny de 1999. Molt estimat a Lleida, feia un gran i generós servei al col·lectiu de catòlics romanesos de Lleida, Saragossa i Tarragona. Era vicari parroquial de la Unitat Pastoral de Sant Llorenç, Sant Martí i Sant Andreu de Lleida. La seva pèrdua és molt sentida de tots. 

Amb el cor abatut per aquesta mort, però ferms en l’esperança de la Resurrecció, no hi ha més que paraules d’agraïment per la seva labor ministerial a què es donava amb plena disponibilitat i generositat, i com s’ha vist, fins a donar la vida. 

La missa exequial a Lleida tingué lloc a la parròquia de la Mare de Déu del Carme, el dia 3 de gener, dimarts, a les 11 del matí. Presidí les exèquies el Sr. Bisbe de Lleida Mons. Francesc Xavier Ciuraneta Aymí, concelebrant els sacerdots de Lleida i Mn. Leonard Diac, sacerdot romanes que resideix a Madrid i havia estat a Lleida, i al que va substituir Mn. Mihai.

També, dilluns, dia 2, la comunitat de romanesos de Lleida, Saragossa i Tarragona, es van reunir a la mateixa església del Carme, on habitualment tenen les seves celebracions, per una missa a les 6 de la tarda. Les despulles seran traslladades a Romania, després dels tràmits legals, per ser enterrades al poble dels seus pares.

Sense paraules, corpresos per l’inesperat d’aquesta mort, la tercera en 15 dies, que pateix el Bisbat de Lleida, Mn. Mihai, gràcies i bon any en l’eternitat del goig de Déu. Cridat pel Pare el dia de la solemnitat de la Mare de Déu i Dia de la Pau fruïu amb la Verge Maria de la gràcia i pau celestials. Pregueu per nosaltres. 

Mn.Mihai, descansi en pau.