El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Cerdà Bibiloni, Mn. Antoni

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Bunyola (Mallorca)
Anys naixement-defunció: 
1926 to 2006
Data de la mort: 
08/09/2006

A mig dia del 8 de setembre, festivitat del naixement de la Mare de Déu, morí cristianament a Lleida, Mn. Antoni Cerdà i Bibiloni, sacerdot castrense. Mn. Cerdà era nascut a Bunyola, el 29 de juny de 1926, tenia 80 anys. Va ser ordenat prevere a la Catedral de Palma de Mallorca el 20 de juny de 1954. 

Capellà castrense, per oposició, des del 1958, exercí la pràctica totalitat del seu ministeri a Lleida; Llicenciat en Teologia moral va ser professor de moral al Seminari de Lleida, a l’Escola de Teologia i a l’IREL. Era molt sensible per a les qüestions socials. Just ordenat sacerdot, i essent consiliari d’Acció Catòlica Obrera creà a la seva parròquia una cooperativa de consum. Era l’any 1954, abans de ser mobilitzat i de passar a la jurisdicció castrense. Estava en possessió de la Medalla Militar amb distintiu blanc. Ja Tinent Coronel va ser capellà durant un any de l’Acadèmia General Bàsica de Sots-oficials de Talarn. 

Conjuminà, amb veritable esperit de servei i afany d’apostolat, les seves obligacions castrenses amb serveis a la pastoral diocesana. Fou inspirador i ànima del moviment de curset de cristiandat aquí, i col·laborava en les tasques pastorals de la Parròquia de Santa Maria Magdalena de Lleida. 

La Diòcesi de Lleida agraeix Mn. Antoni Cerdà i Bibiloni, el seu testimoniatge de vida sacerdotal i la seva col·laboració a la pastoral diocesana, tot pregant Déu per al seu repòs etern. 

Les exèquies varen ser celebrades el dia 9 de setembre, a las 15:30 de la tarda, a la parròquia de Santa Teresa de l’Infant Jesús, presidides pel Sr. Bisbe i concelebrant gran nombre de sacerdots.