El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Bardají Martínez, Mn. Juan Manuel

Prevere Difunt
Lloc de naixement: 
Lleida
Anys naixement-defunció: 
1952 to 2008
Data de la mort: 
21/08/2008

Avui a primera hora del matí, moria a Lleida Mn. Joan Manuel Bardají, víctima d’accident. Nascut a Lleida l’any 1952 tenia 56 anys; havia estat ordenat sacerdot el 8 de desembre de 2002. 

De durada curta però intensa, el seu ministeri sacerdotal sempre ha tingut, com a primera preocupació, el servei als pobres i desvalguts. Ja d’abans de ser capellà treballava amb els moviments juvenils. La vocació pels joves la manifestà també com a professor a l’Institut Guindàvols. 

El seu esperit emprenedor i dinàmic el portà a crear, entre altres, iniciatives socials com l'Equip de Campaments, al 1977, per donar un servei proper als nens i joves necessitats; i el PROSEC (Promotora de Serveis de l’Equip de Campaments) al 1987, per donar un servei especialitzat i sortida de treball, a col·lectius d'especial necessitat. Va crear també el servei de llibreria religiosa que és avui llibreria i objectes religiosos “Ramon Llull” del carrer la Palma de Lleida.

Les parròquies de Sant Llorenç i Sant Andreu, de Lleida; de l’Assumpció d’Alcarràs i la Unitat pastoral de Cappont-Lleida (la Sagrada Família i Santa Teresa Jornet), han estat beneficiades del seu particular tarannà apostòlic.  

Fou gran amant del monestir de Poblet, on es retirava freqüentment. Devot i enamorat de la Mare de Déu en l’advocació de Maria Auxiliadora, ella l’hagi acollit a les seves mans maternals per presentar-lo a Jesucrist perquè amb l’Esperit Sant sigui posat a les mans del Pare. 

JuanMa, frueix del cel amb tots els benaurats.

Jaume Montaña