El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Treballar la interioritat en família i apostar pels nous llenguatges, reptes del CPM

La Diòcesi de Lleida ha acollit del 20 al 22 d'octubre les 46 jornades Estatals del Centre de Preparació al Matrimoni (CPM). Aquest és un moviment d'Església que té com a missió l'acompanyament de parelles en la preparació immediata a contraure el sagrament del matrimoni.

El lema de la trobada va ser 'CPM avui. Mirada oberta als signes del nostre temps'. La trobada va acollir a cinquanta parelles formadores, procedents d'una desena de diòcesis de l'Estat que treballen en la pastoral de la preparació al matrimoni.

Després de la feina de dos dies de reflexions els assistents van elaborar un manifest. En aquest van destacar que "vivim cada dia en una societat més oberta i plural". A la vegada van "apreciar que hi ha més diàleg i autenticitat a les parelles i les famílies".

Tanmateix, els assistents van lamentar "un increment de l'individualisme, del consumisme i de la cultura de l'utilitzar i llançar". "A vegades es dóna més importància al projecte personal, laboral o professional que al de parella", deia el manifest.

Els formadors de CPM també van destacar que "ens preocupa una societat marcada per la velocitat i la provisionalitat" i amb "una falta de sentit de transcendència i amb poca formació espiritual".  En aquest sentit van apostar per "transmetre el matrimoni com a vocació de forma de vida".

Per tot això, els assistents es van comprometre a afrontar cinc reptes: millorar l'actitud d'acollida a les parelles que arriben al matrimoni, potenciar el diàleg intentant millorar la comunicació amb un llenguatge més comprensible; treballar amb les parelles a mitjà i llarg termini; treballar la interioritat i utilitzar nous llenguatges com les noves tecnologies. Podeu veure el manifest sencer en aquest vídeo (https://vimeo.com/239806503).

Les jornades van ser un espai de reflexió i van comptar amb diversos tallers coordinats per Montserrat Esquerda i impartits per Anna Maria Agustí, Eloi Aran i Josep Pifarré. També van oferir el seu mestratge el teòleg Gaspar Mora, consiliari de CPM Espanya i el psicòleg, Fidel Delgado. El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va presidir l'eucaristia celebrada a la parròquia de la Sagrada Família de Lleida.