El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Una tarda de dissabte diferent

Catorze persones de diverses nacionalitats com ara França, Catalunya, Camerun, Guinea Equatorial i Perú varen passar juntes la tarda de dissabte 29 a la casa de l'Església / Acadèmia Mariana. Foren sis hores durant les quals van pregar, reflexionar, celebrar la missa, cantar, sopar.

La major part d'aquestes persones participem en un grup bíblic per a persones immigrades que viuen a Lleida i que pertanyen a la parròquia de Sant Andreu situada al carrer Sant Andreu de la nostra ciutat.

El recés va tenir dues petites ponències. La primera a càrrec de Mn. Carles Sanmartín, va tractar de les falses imatges de Déu que podem tenir i que pertorben una relació autèntica amb Déu. Aquestes falses imatges porten a la persona a relacionar-se amb Déu com si fos una Policia-jutge, Salvavides, Comerciant, Mag, Titellaire, o un Vellet bonàs. Per contra, es va indicar que per superar-les cal adonar-se'n i anar cap a Jesucrist, escoltar la seva Paraula i examinar les seves obres que parlen de la veritable imatge de Déu: l'Amor, la Pau, la Misericòrdia.

La segona ponència va anar a càrrec de la germana Michèl Valson, de la comunitat de Filles de Jesús que viuen a Alcarràs. En aquesta meditació la religiosa va parlar de la pregària i d'actituds com ara el silenci, esmerçar un temps concret, i ser conscients que Déu "habita" en el món i en cada persona. Actituds aquestes que cal cultivar per tenir una vida de pregària bona i viva.

En acabar el recés tots els participants estaven molt contents pel fet d'haver dedicat la tarda d'aquest dissabte a passar-la junts amb el Senyor.