El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

"No deixeu mai de llegir la Paraula de Déu"

La capella de l'IREL va acollir, el passat 30 de maig, la festa d'homenatge per la jubilació del professor Jaume Sidera en el marc de l'Eucaristia de cloenda del curs 2017/2018. Després de 20 anys d'impartir classes sobre l'Antic Testament a l'IREL el Pare Jaume Sidera, de 88 anys, es jubila.

L'acte va començar amb una Missa d'Acció de Gràcies presidida pel Bisbe Salvador que va definir al Pare Sidera com "un expert bíblic i un home bo". El Bisbe va demanar al Pare Sidera que "no es jubili mai de la recerca de la veritat ni faci vacances de seguir a Jesucrist".

Després de l'Eucaristia va ser el torn dels agraïments al Pare Sidera. Mar Pérez, doctora en Bíblia, va destacar "el llarg viatge del pare Sidera". Pérez va ressaltar els nombrosos llibres del claretià i va dir que el claretià "estima la paraula de Déu que és més penetrant que les espases". "En aquest camí t'ha acompanyat la paraula de Déu i aquest viatge no l'has fet sol, sinó amb Jesús", va dir.

Per la seva banda, el Pare Jaume Sidera va recordar la seva infantesa, quan "la missa era en llatí, d'esquenes i en beu baixa". A continuació, va donar "gràcies a Déu per haver pogut fer alguna cosa per ell" i va "demanar perdó per les vegades que no ha estat a l'altura". I en la mateixa línia va fer una crida als assistents a "no deixar de llegir la paraula de Déu". Va afegir que "Crist no ha vingut a eliminar el dolor, sinó a omplir-lo".

A l'acte també es va llegir una carta del Doctor Armand Puig, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, que va agrair al pare Sidera haver il·luminat la vida de moltes persones. Al mateix acte, alumnes de Batxillerat i de Màster en Ciències Religioses van explicar el que havia significat per ells cursar estudis a l'IREL.