La Doctora en Bíblia Mar Pérez i la historiadora de l'Art, Montserrat Macià, van participar el 29 de novembre en la xerrada-col·loqui 'La iconografia Bíblica del Bisbat de Lleida' dintre la segona Setmana Bíblica.

Montserrat Macià va destacar la rellevància d'aquesta iniciativa "per poder vincular la iconografia bíblica amb les obres que es troben al Museu de Lleida". Per la seva banda, Mar Pérez va explicar que la Setmana Bíblica s'organitza amb "la intenció d'esperonar la lectura de la Bíblia".

En el mateix sentit, Pérez va destacar que "el nostre Bisbat ofereix xerrades i cursos sobre la bíblia" i que el diumenge 3 de desembre es celebrarà el Diumenge de la Paraula. Montserrat Macià va destacar que el Museu "té el seu valor perquè en el seu conjunt permet explicar l'evolució històrica d'una expressió religiosa que ha imperat des del segle IV a l'antic Bisbat de Lleida". "Aquesta expressió artística ens explica com a territori unit al llarg dels segles", va dir Macià.

La xerrada-col·loqui va constar de dues parts. A la primera part, Mar Pérez i Montse Macià van mostrar diferents obres d'art del Museu de Lleida que relaten passatges de la Bíblia, la majoria de l'Antic Testament que es troben en les reserves del Museu. Van explicar obres d'art que relaten passatges com la història de Lot i les seves filles; d'Elièzer i Rebeca i el somni de Jacob.

A la segona part, ja dintre de l'exposició permanent del Museu, van explicar 'in situ' obres com el Calvari de Tragó de Noguera, el Relleu de la Pentecosta procedent de l'altar major de la Seu Vella de Lleida, les pintures del retaule de l'Església de Sant Joan Baptista i el retaule d'Albatàrrec.