La nostra diòcesi acollirà del 2 al 16 de novembre quatre concerts del XX Festival Orgues de Ponent per promoure aquest instrument així com el patrimoni religiós. El certamen està organitzat per l’Associació d'Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida.

La parròquia de Sant Llorenç acollirà dos d’aquests concerts, concretament el 2 i 16 de novembre a les 20.30 hores. El dia 2 l’actuació anirà a càrrec de l’organista italià Christian Tarabbia que és el titular de l’orgue de Santa Maria d’Arona (a la regió del Piemont) i té un gran interès per preservar i valorar els instruments històrics italians. Oferirà un programa centrat en els segles XVII i XVIII i interpretarà peces de Bach, Vivaldi i Mozart, entre d’altres.

El dia 16 de novembre, serà el torn del grup masculí De Canendi Elegantia i de l’organista italià Guido Lotti. De Canendi Elegantia és un grup jove, que es va estrenar l’any 2016 i que promou la recuperació de repertori de música del Renaixement sota la direcció de Francesc Garrigosa. Per la seva part, Guido Lotti ha actuat en diferents ciutats europees com a solista d’orgue i clavicèmbal i també ha impartit conferència i concerts a Amèrica.

El 4 de novembre a les 18.30 hores el cor de noies Exaudio, oferirà un concert a la parròquia de Les Borges Blanques sota la direcció d’Esteve Costa i Jónatan Carbó a l’orgue. Aquest cor, que va néixer l’any 1996, ha guanyat diversos premis, alguns d’ells internacionals, i se centra en la música dels segles XX i XXI. Per un altre costat, l’11 de novembre a les 18 hores, la soprano Mariona Pallach i l’organista Joan Castillo actuaran a la parròquia de Torres de Segre. Oferirant peces que van des del segle XVII al XIX, i quatre de les cançons seran per orgue sol.

Aquest festival, ha programat quinze concerts entre setembre i finals de desembre i compta amb la participació d’artistes d’aquí i també internacionals. Una oportunitat única per poder gaudir de la música en el marc d’un certamen que s’ha convertit en un referent dins del panorama musical de les nostres terres.

Us adjuntem el programa del Festival on es poden consultar els participants amb el seu currículum així com les característiques del orgues i el programa que presenten. Us animem a assistir-hi.