L ’IREL és un espai universitari i de formació cristiana ple d’humanitat. Els estudis universitaris que s’imparteixen són el Batxillerat en Ciències Religioses (titulació eclesiàstica) i el Grau i Màster en Ciències Religioses, ambdós reconeguts civilment.

A banda de la formació obligatòria de la carrera, ofereix també una sèrie de cursos, conferències i seminaris, que són oberts a totes les persones que hi tinguin interès i s’hi vulguin inscriure. També, aquests poden ser cursats com a matèries optatives.

Com en altres cursos, també s’ha previst el cicle de conferències, en aquesta ocasió titulat «La convivència». La lliçó inaugural, a càrrec de Marta Trepat, tindrà lloc a la UdL, el 18 d’octubre a les 19.30 h. Mn. Víctor Martínez, sacerdot de la nostra diòcesi, ja és llicenciat en Sagrada Escriptura després de defensar la seva tesina a la Facultat de Teologia de Catalunya. Aquest títol l’acredita per poder desenvolupar tasques docents a l’IREL de Lleida en assignatures referents a la Bíblia. En concret va fer un estudi sistemàtic i en profunditat d’un text bíblic, en aquest cas va analitzar el fragment de Mateu 14,22-33, en el que Jesús camina sobre les aigües i fa que Pere també ho faci. El títol de la tesina és "Reconeixement i confiança". Aquest cicle estarà format per sis conferències que es desenvolupen una cada mes, de novembre a abril. Ja us anirem informant de les dates.

L’IREL també ofereix la possibilitat de cursar la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica), per poder ser mestre i professor de religió, de primària i secundària.

Per a aquest curs també s’han programat:

—Seminari L’Atri dels Gentils.

—Curs d’Ensenyament Religiós a l’Escola (ERE).

—Curs IREL-ICE de la UdL —XIV Jornades de Filosofia moderna.

-Curs de formació de catequistes .

— Cursos del Departament de Pastoral Aplicada (agents de pastoral i animadors de comunitat) —Simposi marià.

—Seminari «Era foraster i em vau acollir» (CODIAR).

— Seminari «Inculturació de l’Evangeli en la cultura postmil·lennial» .

—Curs de Vida Creixent.

Més informació i inscripcions a l’IREL (c/ Canonge Brugulat, 22) - tel. 973 281 538 - irellleida@ gmail.com.