El Pont de Suert va dedicar el passat dia de Sant Joan una plaça a Mn Joan Mora, fill predilecte de la capital de l’Alta Ribagorça. Unes 200 persones, entre elles, un centenar de fidels procedents de Lleida, van assistir en aquest acte.

Es tracta de la plaça d’accés al Museu d’Art Sacre de la Ribagorça, a l’Església Vella, situada al davant del Palau Abacial de Lavaix i del mirador de la Noguera Ribagorçana. Mossèn Manel Serradell, rector del Pont de Suert, va ser l’encarregat d’obrir l’acte amb unes paraules, expressant el sentir del poble al dedicar una plaça a Mossèn Joan per aclamació popular. Mn. Serradell va destacar que “he trobat moltes persones que m’han dit que Mossèn Joan era un sant. Ho deien de cor”. I va concloure dient “que sigui sempre referència per a tots”

A continuació fou el torn de Mn. Joan Ramon Ezquerra, company i amic de Mossèn Joan de tota la vida, que va afirmar que “va posar la seva vida al servei de tota la comunitat, d’una manera especial al jovent, en llargues hores de diàleg personal, pausat, i restaurant ermites i esglésies com a manobre”. “Mossèn Joan va estimar molt El Pont de Suert” va destacar. L’actual rector del Carme va seguir dient “Mn. Joan tenia una mà i un cor obert a tothom, aquesta era la seva missió, era un home sense fronteres”.

Per la seva part, l’ alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet va valorar la dedicació d’un espai a Mossèn Joan comptant que al poble només hi ha tres carrers que porten noms propis. “És un fet excepcional que hi hagi un espai del poble que porti el nom de Mossèn Joan”, va destacar. Troguet va recordar que Mn. Mora va impulsar la restauració de l’Església Vella com a paleta i també va recuperar i restaurar la Col·lecció d’Art Sacre que s’hi conserva a dins.

Després de la intervenció de l’alcalde, Vinyet Mora, reneboda de Mossèn Joan, pujada als braços del seu pare, va descobrir el nom de la plaça que fins aleshores cobria una senyera. Mossèn Joan Ramon va obsequiar amb una fotografia mural de Mn. Joan a Troguet, qui la va situar al peu del retaule que presideix l’Església Vella. Fou un moment molt colpidor. La fins ara anomenada “placeta de Missa” ja és oficialment la plaça de Mossèn Joan.