El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Papa crea cardenal a Monsenyor Joan Josep Omella

Els dies 28 i 29 de juny el Papa Francesc ha presidit, a Roma, el Consistori de creació de 5 nous Cardenals, entre els quals l'Arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella, així com la missa de la solemnitat dels apòstols Pere i Pau. Ha assistit als actes el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez,...

juntament amb la majoria dels bisbes catalans, el cardenal Lluís Martínez-Sistach i molts bisbes i arquebisbes d'Espanya.

En la cerimònia en la qual l'arquebisbe Joan Josep Omella ha estat creat cardenal, el Papa Francesc ha dit als cinc nou cardenals que "Jesús no us ha cridat perquè us convertiu en 'prínceps' de l'Església". En un acte auster, juntament amb l'arquebisbe de Barcelona, també han estat creats cardenals: l'arquebisbe de Bamako, a Mali, Jean Zerbo; el bisbe d'Estocolm, Anders Arborelius; el vicari apostòlic de Pakse, a Laos, Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun i el bisbe auxiliar de Sant Salvador, Gregorio Rosa Chávez.

Per indisposició del cardenal de Mali, ha pertocat a Omella fer el discurs de salutació inicial. Omella ha destacat la importància de presentar l'Església com a "testimoni de la tendresa". "Volem ser una Església pelegrina pels camins del món a la recerca de tothom, provant de posar en el cor dels homes i les dones el bàlsam de l'alegria i la pau, eixugant les llàgrimes de molts d'ells i suscitant la seva esperança".
El nou cardenal també s'ha referit als sentiments de Sant Ignasi de Loiola quan va arribar a Roma i es preguntava si "potser serem crucificats" com Sant Pere i Sant Pau.

Després del consistori a Sant Pere del Vaticà, va tindre lloc la tradicional "Visita di calore" a l'aula Pau VIè del Vaticà i el sopar d'honor a l'Ambaixada d'Espanya prop de la Santa Seu. El dijous 29 de juny es va celebrar l'Eucaristia de la solemnitat dels apòstols Pere i Pau a la Basílica de Sant Pere del Vaticà el dia 29, i el dinar ofert pel nou Cardenal al Col·legi Espanyol de Sant Josep de Roma.

Text i fotografies: Catalunya Religió.