La Fundació Jericó, vinculada a la Parròquia del Carme, ha obert aquest dilluns 27 d’abril unes noves instal·lacions al carrer Tallada, destinades a acompanyar persones sense llar.

Amb la inauguració d’aquestes sales, a la qual han assistit el vicari general, Mn. Ramon Prat, en representació del bisbe Joan; els mossens Joan Mora i Joan Ramon Ezquerra; l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, i el delegat del Govern, Ramon Farré, entre altres autoritats, la Fundació Jericó arrodoneix els serveis assistencials que està realitzant des de l’estiu passat, quan es va fer càrrec de les necessitats més primàries, alimentació i allotjament.

Aquests serveis d’allotjament d’emergència-alberg, com va qualificar l’alcalde Ros, calia completar-los amb el propòsit d’acompanyament i reinserció social, que té com a finalitat aquesta entitat de l’Església de Lleida.

Les noves sales seran un nou espai de relació i de formació per als usuaris on rebran les atencions dels equips mèdics, psicòlegs i educadors així com les assistències socials de la Paeria. També s’ha instal·lat una capella interreligiosa, on es puguin sentir còmodes aquelles persones que vulguin pregar en les seves confessions.

Montse Segon, directora de la Fundació Jericó, i Jaume Josa, secretari, van donar algunes xifres del servei assistencial que realitzen aquests voluntaris, els quals atenen una mitjana d’entre 3.000 i 4.000 persones al mes.

Durant els mesos d’estiu, només en pernoctacions diàries, es van acollir mig centenar de persones en l’alberg. Aquesta xifra es va incrementar amb l’arribada del fred. Entre 130 i 140 persones van anar a dormir cada dia a l’alberg durant l’Operació Iglú, desbordant la capacitat de 120 llits que té l’antic Hostal Alex, ara reconvertit per Jericó.

Aquesta eventualitat va poder solucionar-se amb les hamaques de campanya que Creu Roja va cedir per poder donar aquest servei.

La remodelació de les instal·lacions ha suposat un cost de 30.000 euros, que s’han pogut realitzar amb el préstec d’un particular. Altres aportacions privades han permès dotar els espais del mobiliari necessari.

Més fotos en aquest enllaç.