Uns 470 joves catalans, i una desena de lleidatans, van participar el passat cap de setmana a la JMJ de Mataró. Va ser una Jornada Mundial de la Joventut a la catalana, en paral·lel a la JMJ que simultàniament es va celebrar a Panamà.

Els joves de Catalunya s'han reunit a la capital del Maresme per celebrar la Jornada Mundial de Joventut. Balls, diversió i comunió han acompanyat aquesta JMJ a la catalana que també ha vingut acompanyada de molta pregària.
Com explica Mossèn Manel Mercadé, delegat de Pastoral de Joves del Bisbat de Lleida, hi van participar Joves amb inquietuds i ganes de passar-s'ho bé al voltant del missatge del Sant Pare : aquesta és la joventut de Crist.

"Maria va ser una «influencer», va ser la «influencer» de Déu". Així va expressar el papa Francesc la decisió ferma de Maria. Unes paraules de les quals el cardenal Omella se'n va fer ressò des de Mataró. L'arquebisbe de Barcelona va assegurar als joves que "no tingueu por de ser cristians i de viure la fe, inclús contracorrent".

Dinars compartits amb els bisbes, moments de paraules i testimonis i també diversió assegurada. La JMJ ha superat les expectatives. A la nit tots els joves van poder ballar, saltar, cantar... i van acabar la jornada amb una pregària comunitària. Units per una mateixa fe, van compartir uns instants que de ben segur recordaran durant molt de temps.

Portugal serà la nova seu per la JMJ 2022. Panamà i també Mataró han acabat en una allau d'aplaudiments en conèixer el destí de la següent JMJ. Portugal, a prop de casa, serà una seu que facilitarà als joves diocesans fer-se presents en una JMJ que es preveu que sigui, un cop més, multitudinària.