Fila per Randa és la botiga més gran de comerç just de la nostra ciutat amb l’objectiu de col·laborar amb el desenvolupament dels països del Sud, de la mà de Càritas Diocesana de Lleida.

Està ubicada al carrer Doctor Fleming, número 19 i ven tot tipus de productes alimentaris i artesanies, així com roba de disseny, complements, cosmètica natural, herboristeria, joguines i altres articles, tots ells realitzats per persones en inserció laboral.

Aquesta botiga doncs promou l’economia social i solidària a partir d’una forma alternativa de comerç que amb criteris ètics promou una relació comercial justa entre productors i consumidors. També garanteix productes de qualitat provinents del propi país d’origen.

Les normes que aplica el comerç just són les següents: reducció dels intermediaris entre productor i comprador, el productors reben un salari just pel seu treball, absència d’explotació infantil, igualtat salarial entre homes i dones, la producció respecta i afavoreix l’entorn social i mediambiental, el producte és de qualitat certificada pels segells de comerç just i les estructura de funcionament han d’afavorir la participació.

Entreu a la botiga Fil per Randa i segur que us sorprendrà. Adquirir productes de comerç just és un exercici de consum responsable i de cooperació efectiva amb els països del sud.