El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Presenten els actes de la Setmana Santa de Lleida

La seu del Bisbat de Lleida, el Palau Episcopal, va acollir el dimecres 27 de marc  la presentació del Cartell del programa d’actes de la Setmana Santa 2019 a Lleida que aquest any il·lustra el fotògraf lleidatà Santi Iglesias.

La foto que il·lustra el programa de Setmana Santa és en paraules del seu autor, Santi Iglesias, un “cartell icònic on volia que sortís Lleida i una imatge, símbol de la Setmana Santa, que és el Crist. El meu desig era fer un cartell modern i que representés alhora la Setmana Santa i Lleida”.

A la presentació hi va assistir l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, el Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, el director del secretariat de Congregacions del Bisbat de Lleida, José Manuel Gómez, el prior de la Congregació dels Dolors, Fernando Gracia, el prior de la Congregació de la Sang, Jesús Rodríguez, la tinent d’alcalde Montse Parra i el diputat de la Diputació de Lleida, Paco Cerdà.

El Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, que va presidir la presentació del cartell, del qual en va destacar que permet identificar Lleida, amb el campanar de la Seu Vella de fons, juntament amb la imatge de Crist a la creu.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va explicar que amb el programa unificat dels actes de Setmana Santa que fa uns anys que s’edita “estem divulgant propostes de caràcter religiós i cultural que fan que Lleida sigui més capital” i va agraïr especialment a les confraries i entitats “la tasca que fan per a que Lleida vibri durant aquests dies de reflexió i descoberta de valors”.

El programa unificat dels actes de la Setmana Santa a Lleida inclou les processons, actes litúrgics, xerrades, escenificacions i activitats culturals vinculades a la celebració de la Setmana Santa.

Una de les novetats d’aquest any és el canvi en el recorregut de la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant, que organitza la congregació de la Puríssima Sang. S’ha recuperat un antic recorregut, que passava per davant de la Catedral, i tots els passos sortiran de l’avinguda de Blondel. Amb el nou recorregut en arribar a l’Avinguda de Catalunya el recorregut es farà per Blondel, Vila de Foix i Sant Antoni, fins a l’església de la Sang.

El programa d’actes inclou activitats culturals com el concert del Petit Cor de la Catedral, el divendres, 5 d’abril, el concert del Rèquiem de Fauré, el dia 7 d’abril i l’exposició amb imatges de la Setmana Santa que es pot visitar a la regidoria de Cultura, ha destacat la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra.

Font: Paeria.