El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

"Les dones són el model del veritable deixeble de Jesús"

La sala d'actes de l'IREL va acollir el passat dijous 23 de febrer la presentació del llibre 'Les dones en la Bíblia' editat per la Fundació Joan Maragall. Núria Iceta, patrona de la Fundació Joan Maragall, i la lleidatana Mar Pérez, autora de dos capítols del llibre es van encarregar d'explicar aquest monogràfic sobre la presència de la dona a la Bíblia.

Mar Pérez, professora de l'IREL i autora de dos capítols del llibre, va destacar que '"el missatge dels Evangelis era massa innovador per l'època". Pérez va fer un repàs de les figures femenines de l'Antic Evangeli com Eva, Sara, Rebeca, Judith i Rut. En aquest sentit va destacar que "si descontextualitzem els textos, perden el seu sentit original". Com a exemple, va recordar que "Sara és el símbol de la promesa de Déu al poble d'Israel". A la vegada va destacar que "de Rut i Noemí podem aprendre de la seva integritat". I en la mateixa línia "Judith en un moment de crisi va confiar en el Senyor, és un model de què des de la fe tot és possible", va dir Pérez.

Ja al Nou Testament Mar Pérez va recordar que "les dones són el model de veritables deixebles de Jesús". "Si les dones no haguessin anunciat la resurrecció, no hauria arribat a nosaltres", va dir. A continuació Pérez va abordar la possible misogínia de l'Apòstol Sant Pau. "Es tracta de contextualitzar els textos i destacar allò que és veritablement important" i va destacar dient que "la dona en els textos de Pau no és presentada com un personatge marginal".

Per la seva banda, Núria Iceta, coeditora de l'Avenç i patrona de la Fundació Joan Maragall, va destacar que "la Bíblia fa una aposta decidida per la igualtat radical entre home i dona". Iceta va explicar que "la dona apareix a la Bíblia amb un paper soterrat però a partir del Nou Testament hi ha més matisos". I va afegir que "la indissolubilitat del matrimoni era una mesura de protecció per la dona". La patrona de la Fundació Joan Maragall va destacar que dins de la Bíblia conviuen molts gèneres literaris diferents i va posar com a exemple el llibre d'Ester "que és una novel·la".