El santuari-parròquia de Santa Teresina de l’Infant Jesús de Lleida, com cada darrer dissabte de gener, va acollir la festa dels Amics de Sant Sebastià de Lleida. Aquesta confraria, a semblança de la del Pont de Suert, aplega a oriünds de l’Alta Ribagorça residents a Lleida, per tal de festejar també a la capital de Ponent, la festa en honor de Sant Sebastià celebrada al Pont el passat 21 de gener.

L’acte central va ser la celebració de l’Eucaristia en honor del patró, la imatge del qual venerada en aquest santuari, va ser col·locada en un lateral del presbiteri envoltada de flors. Presidí la celebració el rector del Pont de Suert Mn Manel Serradell, concelebrant-hi el prior del santuari, el carmelita P. Àngel Briñas i Mn. Àngel Escales, fill de Malpàs. Assistiren com ja es costum, els priors de la Confraria de Sant Sebastià del Pont de Suert Ramiro Dòria i Ramon Farré i els priors de la Confraria de Lleida i organitzadors de la Trobada Jordi Peran i Josep Rollan.

En la seva homilia el rector del Pont va glosar la figura de Sant Sebastià, i va remarcar una característica que es comuna a tots els sants: la capacitat de trobar un equilibri fructífer entre els moments de dolor i prova i els moments de goig, propis de l’existència humana, que els sants i màrtirs saben projectar als demés, seguint l’exemple de Jesús.

En la celebració va fer-se un especial record dels confrares difunts i molt especial de Mn. Joan Mora, que fou durant 35 anys del Pont de Suert i l’Alta Ribagorça, que mai mancà a la festa de Sant Sebastià de Lleida de la qual en fou impulsor. En l’Ofertori, amb el pa i del vi per l’Eucaristia, s’ofrenaren fruits de la Ribagorça i Lleida. Tanmateix al finalitzar l’Eucaristia i com s’acostuma a fer al Pont, van cantar-se els Goigs en Lloança a Sant Sebastià:

“Si cap mal ens afligia,

no ens deixeu de la mà:

Salveu sempre l’alegria

del Pont, Sant Sebastià...”

La Trobada dels Amics de Sant Sebastià a Lleida, va cloure amb el tradicional dinar de germanor al Palau de Margalef, amb més de 100 comensals, pontarrins i ribagorçans. Seguint la tradició i com al Pont, en el transcurs del dinar també a Lleida van ser elegits els nous priors Ramon Abad i Florencio Gràcia, que hauran de preparar i organitzar la XVII edició de la Festa a celebrar el darrer dissabte de gener de 2020.