El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Lleida celebra la festa del beat Francesc Castelló

Aquest dijous 28 de setembre la ciutat i diòcesi de Lleida celebra la Festa del Beat Francesc Castelló, el jove químic lleidatà que morí màrtir als 22 anys la matinada del 29 de setembre de 1936 i que fou beatificat pel papa Joan Pau II, l’11 de març de 2001.

Els actes organitzat per la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc Castelló, tindran lloc a l’església de Sant Pere, que fou en vida la parròquia del Beat i on hi té una capella dedicada així com una exposició permanent a mena de memorial, la que acollirà els actes centrals de la festa.

Així es previst a les 6’30 de la tarda el res del Rosari, amb exposició del Santíssim. Tot seguit, a les 7 de la tarda. el bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls presidirà L’Eucaristia, que serà solemnitzada per la Coral del Carme i comptarà amb la presència de diversos familiars del Beat vinguts de Saragossa, on resideix actualment la seva família.

La delegació de Pastoral de Joves de la Diòcesis de Lleida, encapçalada pel seu consiliari Mn. Manel Mercadé, es farà present i participarà activament en aquesta celebració, que ha estat anunciada i presentada per part dels joves com l’acte que marcarà a partir d’aquest any l’inici de curs per aquesta delegació.

El divendres 29 de setembre, festa de Sant Miquel, els actes es traslladaran al Cementi de Lleida per tal de commemorar el 81 aniversari del martiri i alhora també dedicar-la a fer memòria i homenatjar als demés màrtirs de la diòcesi de Lleida.

A les 11 del matí tindrà lloc la celebració de l’Eucaristia a la capella del Cementiri, presidida per Mn. Joan R. Ezquerra, director del secretariat per a les Causes dels Sants i concelebrada per Mn. Gerard Soler, vicepostulador de la Causa de Canonització del Beat Francesc Castelló.

Tot seguit, a les 12 del migdia, es previst celebrar un acte commemoratiu del martiri del Beat davant la fosa comuna dels Màrtirs, amb el res de l’Àngelus i ofrena de flors. En aquest fosa on reposen les despulles del Beat Francesc Castelló, també s’hi troben les d’altres 15 beats i màrtirs lleidatans, així com les de 26 religiosos claretians que seran beatificats el proper 21 d’octubre, a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona i que tindran en aquets jornada una referència especial.

Podeu veure el programa a l’adjunt.