El bisbe Salvador presidirà el proper 9 de setembre, festivitat de Sant Pere Claver, una missa en honor d’aquest sant nascut a Verdú i patró dels Jesuïtes, a la parròquia de Santa Maria d’aquesta població de l’Urgell que pertany al Bisbat de Solsona.

Aquesta eucaristia està emmarcada dins dels actes de la Festa Major. També com ja és tradició, a les 20.30 hores del dia 8 de setembre, se celebrarà una missa al Santuari de Sant Pere Claver i després es farà una processó de la relíquia amb les torxes i els fanalets fins a la parròquia.

Sant Pere Claver, missioner i defensor dels esclaus negres a Amèrica al segle XVII, va néixer a Verdú a  finals de juny de 1580 i estudià lletres i arts a Barcelona. El 1602 entrà a la Companyia de Jesús. Després d'estudiar a Girona, Mallorca i Barcelona, va marxar cap a Nova Granada com a missioner. A Colòmbia va rebre l'ordenació com a prevere i allà va dedicar la seva vida a la defensa dels esclaus negres. Va morir a Cartagena d'Índies el 1654 i va ser canonitzat pel Papa Lleó XII l'any 1888. El mateix Papa el va declarar patró de les missions entre els negres i patró de Colòmbia. A Verdú es conserva la partida de baptisme, la pica on fou batejat i part de la casa on va néixer, convertida avui en Santuari.

L’Oficina de Turisme de Verdú ofereix visites guiades dissabtes i diumenges a les 11 hores a la població i inclou l’església parroquial de Santa Maria, així com el Santuari. També es poden demanar visites per a grups trucant al 973 34 72 16.