El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Primera processó de la imatge del Sant Crist de Gràcia a Montserrat

“Santa Maria, Mare de Misericòrdia, Consol dels Penitents i Esperança dels Pobres” va ser el lema de la romeria del passat 23 de juliol d’una representació de fidels d’alguns pobles l’Arxiprestat del Baix Urgell-Les Garrigues.

Com a novetat, per primera vegada una reproducció en petit del Sant Crist de Gràcia de La Granadella va entrar al Santuari de Montserrat en el marc de el XXXVII romiatge a la Santa Muntanya.

Els pelegrins van participar molt activament a la Missa Conventual, van llegir el text de presentació i en el moment de l’Ofertori acompanyant el pa i el vi, van fer l’ofrena dels fruits de les Garrigues, símbol de l’esforç, i flors de colors per part dels nens i nenes, símbol de l’amor a la Mare de Déu. A la sortida de la celebració eucarística, els més joves van fer camí cap a la Santa Cova.

A la tarda, per primera vegada es va enlairar la reproducció de la venerada imatge del Sant Crist de Gràcia a Montserrat. El P. Joan M. Mayol, rector del Santuari de Montserrat va acollir els pelegrins, i tots junts van començar l’acte d’entrada per la Porta Santa en processó. Silenci, Lletania de la Misericòrdia, l’Oració del Jubileu. A continuació van venerar la imatge del Sant Crist, als peus de la Mare de Déu i els cantors de La Granadella van començar a cantar els goigs del Sant amb la participació dels presents. Finalment, els romeus van anar al Cambril de la Mare de Déu i van resar el Sant Rosari i cantar el Virolai.

Dolors Esteve afirma que “el nostre pelegrinatge és perquè ens sentim cridats a tenir la mirada fixa en Jesucrist que és el rostre de la Misericòrdia de Déu. És per això que als peus de la nostra Mare vam anar a sentir la trobada personal amb Jesús, escoltar la seva paraula que il·lumina les foscors de l’ànima, i la força de la seva misericòrdia que restaura els sentiments més esquinçats i alleugereix els pesos més feixucs del cor. La Misericòrdia, un regal d’Amor al que desitgem respondre com la Mare de Jesús. En bé de tots amb fidelitat i justícia”.

Romeus dels pobles d’Almatret, Maials, Llardecans, Sarroca de Lleida, Torrebesses, Bellaguarda, Bovera, La Granadella, Juncosa, Els Torms, El Soleràs, Granyena de Les Garrigues i Alcanó, presidits per la  imatge del Sant Crist de Gràcia de la Granadella, en motiu de ser temple Jubilar de la Misericòrdia, van pujar a Montserrat com a colofó final de curs.

Podeu veure totes les imatges aquí.