El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Pelegrinatge a Tarragona per la beatificació dels màrtirs

El Departament de les Causes dels Sants de la Diòcesi de Lleida està ultimant els actes per commemorar la beatificació dels màrtirs de la Guerra Civil, entre els quals hi ha el bisbe Huix Miralpeix i dos sacerdots de Monsó, llavors pertanyent al Bisbat de Lleida, i els preparatius per assistir a la cerimònia que es celebrarà el proper 13 d'octubre a Tarragona.

El primer dels esdeveniments tindrà lloc el proper dia 12 de juny, a les 19.30 hores, a l'Acadèmia Mariana, on el bisbe Joan Piris presidirà la presentació de dos llibres amb motiu d'aquestes beatificacions.

El primer està dedicat al bisbe Salvi Huix i està previst que intervinguin representants de les Diòcesi de Vic, pàtria del màrtir, i d'Eivissa, del qual fou bisbe, així com de l'Oratori de Sant Felip Neri, al qual pertanyia.

L'altre llibre, que es presentarà en el mateix acte, està dedicat als mossens José Jordán i Josep Nadal, aquest darrer natural de Bell-lloc, sacerdots de Monsó, que van patir martiri junts.

Dels 527 màrtirs que es beatificaran a Tarragona, 95 tenien alguna relació amb el Bisbat de Lleida. A més a més dels esmentats hi ha 68 maristes, 19 mercedaris, quatre carmelites i un sacerdot diocesà.

Per una altra part, ja s'està treballant en l'organització del pelegrinatge a Tarragona, per assistir als actes de beatificació.

La planificació dels viatges pot fer-se des de cada parròquia, però s'aconsella comunicar-ho al Bisbat, per poder estar junts tots els fidels de les nostres terres, per la qual cosa es demana començar a coordinar-se malgrat falti encara uns quants dies.

Per més endavant, es comunicarà a tots els detalls d’última hora. Com també la possibilitat d’organitzar, el divendres o el dissabte abans, un viatge de tarda a Tarragona per assistir a la representació “gratuïta” del “Martiri de sant Fructuós, Eulogi i Auguri”, que es farà amb ocasió d’aquesta magna beatificació.

Per qualsevol dubte o informació, podeu trucar al Bisbat (973 26 86 28) o a Mossèn Ezquerra.