El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Restauren la “Moreneta” del col·legi Mare de Déu de Montserrat de Les Borges

El col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques torna a acollir amb tota la seva esplendor la imatge de la "Moreneta" recuperada després d'un procés de restauració dut a terme pel Centre d'Art d'Època Moderna (CAEM).

L'escultura i la seva peanya presentaven un seriós deteriorament amb diverses pèrdues matèriques, fissures i esquerdes, així com deformacions del suport de fusta a conseqüència de la humitat. A més a més, la superfície daurada presentava una capa de brutícia acumulada al llarg dels anys que li restava prestància, enfosquint-la i no deixant veure la riquesa del daurat.

Els treballs s'han centrat en feines de consolidació dels diferents estrats, neteja de la superfície daurada, reintegració volumètrica i del daurat de les llacunes, restitució de la pàtina seguint processos històrics i aplicació d’una capa final de protecció de l'or.

Els treballs de restauració s’han dut a terme sota la supervisió de la Delegació de Patrimoni Artístic i Cultural del Bisbat de Lleida, sempre oberta a oferir els seus serveis d’assessorament entorn la conservació i restauració del patrimoni artístic a les parròquies i institucions religioses que ho demanin.