El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Traslladen el Crist de la Sang fins a la Catedral pel Via Crucis conjunt de les cofradies

La tarda del passat dissabte 25 de març i festa de l'Encarnació, el Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de Lleida celebrarà el tercer Via Crucis conjunt amb ocasió de la Quaresma i com a preparació de les celebracions de la pròxima Setmana Santa.

Les representacions de les diverses congregacions, germandats i confraries amb els seus respectius estadants i guions, s'aplegaren a les 6 de la tarda a l'església de la Puríssima Sang al carrer Sant Antoni. En el seu interior on es poden contemplar diversos passos de la processó del Sant Enterrament, tingué lloc un breu acte de presentació del cartell i programa de mà de les celebracions i actes de la Setmana Santa de Lleida 2017.

Tot seguit les confraries sortiren de l'Església de la Sang, per acompanyar la imatge del Sant Crist d'aquesta Congregació que celebra enguany el 320 aniversari de la seva fundació. Ho feu en total silenci pel carrer Sant Antoni fins a arribar a la Catedral, entrant al seu interior per la porta lateral del carrer Almodí Vell.

Allí la imatge del Sant Crist va ser rebuda pel delegat diocesà de Pietat Popular i degà del capítol, Mn Gerard Soler i pel consiliari de la Congregació dels Dolors i de la Confraria del Crist de l'Agonia i membre del capítol catedralici Mn. Vicenç Alfonso.

Ja en l'interior de la Catedral, tingué lloc el rés del Via Crucis que seguí per les naus laterals del temple, dirigit per representants de les diverses confraries. Com ja és tradició, aquest va finalitzar amb l'adoració del Crist de la Sang, abans que fos retornada la seva imatge a l'església de la Congregació, tal com s'havia fet d'anada. Trasllat que va comptar en tot moment, cal dir-ho, amb total respecte i també silenci dels lleidatans, que coincidiren en la plaça Catedral o en el carrer Sant Antoni amb la comitiva.

Abans però, i com a mostra de solidaritat i col·laboració entre les congregacions i confraries de la ciutat, s'havia fet una col·lecta destinada a sufragar les depeses de les obres de rehabilitació de l'Oratori dels Dolors, que sofreix afectacions en el seu teulat.

El pròxim acte conjunt de les confraries, tindrà lloc el diumenge 2 d'abril a les 12 del migdia al Teatre de l'Escorxador, amb la celebració del XX Pregó de la Setmana Santa de Lleida a càrrec d'Ignasi Boada, sotsprefecte de la Congregació de la Sang de Tarragona i que comptarà alhora amb la representació de "La Moixiganga de Lleida", a càrrec de l'Esbart Dansaire del Sícoris, una antiga dansa que vol representar amb ball i música les escenes de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist.