El pròxim 10 de maig, la vila d'Aitona i la ciutat de Lleida, viuran una singular celebració, que les aplegarà a totes dues l’entorn de la fundadora de les Germanetes dels Ancians Desemparats, Santa Teresa Jornet.

En aquest dia serà inaugurat a la Catedral de Lleida un grup escultòric dedicat a aquesta santa lleidatana filla d’Aitona, obra de l’escultor valencià Xavier Margarit, artista que fa pocs mesos va exposar les seves obres sacres a la mateixa Catedral de Lleida.

La imatge de la Santa serà col·locada en una de les capelles de la girola de la Catedral, que és la que dóna accés a la capella del Santíssim.

L'acte d'inauguració i benedicció d'aquest grup escultòric tindrà lloc la vigília de la festa de Sant Anastasi a les 11 del matí. S'iniciarà amb una solemne concelebració Eucarística presidida pel bisbe de Lleida Mons. Joan Piris, al final de la qual es procedirà a la benedicció de la nova capella i del grup escultòric de Santa Teresa Jornet.

A la celebració assistirà la mare general de la Congregació de les Germanetes dels Pobres, així com la provincial i tota la comunitat de germanetes d'Aitona i altres germanetes procedents de les diverses cases i residències que la Congregació te a Catalunya i la resta de l'Estat.

Assistirà també l'alcaldessa i ajuntament d'Aitona així com les primeres autoritats de la ciutat de Lleida.

Les germanetes han volgut que el grup escultòric se sufragués sol i exclusivament amb donatius. Tot aquell que vulgui col·laborar en aquesta iniciativa de portar Santa Teresa Jornet a la Catedral de Lleida, pot fer-ho en aquest número de compte obert per aquest fi: 2100 0513 56 0200113804.

Si voleu més informació, la trobareu aquí.

AdjuntMida
PDF icon Fulletó.pdf1 byte