El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La presó de Ponent celebra la Festivitat de la Mercè

La Pastoral Penitenciària del Bisbat de Lleida i Obra Mercedària en conjunt amb el Centre Penitenciari Ponent, van organitzar la setmana passada activitats per commemorar la Festivitat de la Mercè, patrona dels privats de llibertat.

El dimecres 20 de setembre l'Obra Mercedària va impartir una xerrada donant a conèixer la tasca social, jurídica i religiosa que fa el voluntariat penitenciari a la presó i com està organitzada l'Obra Mercedària en els diversos àmbits de la societat, en l’ajuda als marginats i exclosos. Es va informar sobre els pisos d'acollida per a interns/internes, el programa d'orientació jurídica a les famílies dels interns/internes, els apadrinaments al tercer món, menjadors escolars i l'ajuda a les famílies dels interns. Sempre amb la dinàmica de prevenir i amb la importància de l'acompanyament. També hi van assistir la Núria i l’Andreu, responsables de l'Obra Mercedària a Barcelona.

El dissabte 23 de setembre, el matí va començar amb el repic de tambors a càrrec del Grup Bombos i Tambors de la Mercè de Lleida, a continuació es va celebrar l'Eucaristia solemne en honor a la Mare de Déu de la Mercè, patrona dels privats de llibertat i de l'àmbit penitenciari, presidida pel Bisbe Salvador i el Vicari General, Mn. Josep Anton Jové i concelebrada pels sacerdots voluntaris del centre, sent amenitzada pel Cor de la Casa d'Andalusia de Lleida. A continuació, interns-internes, autoritats del centre, autoritats civils, funcionaris i voluntaris van poder compartir experiències.

Aquest mateix dia a la tarda, al centre es va realitzar un Trial i una Batucada, amb l'actual campió de Trial d'Europa Arnau Farré i Marc Cots que el va acompanyar en aquesta exhibició. Per la seva banda, la batucada "Embatukats" de Seròs van animar les acrobàcies de l’Arnau i el Marc.

El diumenge 24 de setembre, el Grup de Rumba Catalana "Els Hernández" i "Paco de la Eva" van posar el ritme de rumba i flamenc i es van tancar així els actes festius de la Mercè.

Agraïm a tots els que van fer possible que aquestes festes es poguessin dur a terme. Tot amb sacrifici i dedicació, sempre amb l'ajuda de Déu i de la nostra Mare de Déu de la Mercè. Fins a les pròximes festes.

Pare José Leonardo Sánchez (Cheo)

Sacerdot del Centre Penitenciari Ponent i Delegat Diocesà de la Pastoral Penitenciària de Lleida.

Poden veure més imatges dels diferents actes que van tenir lloc a la presó la setmana passada en el següent link.