Aquest darrer divendres, 24 de juliol, ha finalitzat el segon torn de les Vacances per Créixer, que la Fundació Verge Blanca i Save the Children han organitzat al barri de Balàfia (veure vídeo).

Un total de 120 nens i nenes han pogut gaudir d’aquest casal d’estiu, patrocinat per Save the Children i gestionat per la Fundació Verge Blanca, dins del programa Vacances per Créixer, que desenvolupen des de fa quatre anys a la ciutat de Lleida per a nens de famílies en situació de risc.

Enguany, les Vacances per Créixer han ampliat el seu espai. Els darrers tres anys havia estat el Col·legi Episcopal on s’havien desenvolupat aquesta activitat promoguda per la fundació vinculada al Bisbat de Lleida, però aquest estiu els casals també s’han estès al barri de Balàfia i al de la Bordeta, aquest darrer en col·laboració amb l’orde salesiana.

El passat divendres, aprofitant el darrer dia del casal de Balàfia, van visitar l’escola del barri el tinent d’alcalde Joan Gómez i el president de l’Associació de Veïns, Antoni Baró, els quals van estar acompanyats pel president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura, i altres responsables dels casals.

L’objectiu d’aquestes estades és oferir a les famílies en situació de vulnerabilitat estades per als nens i nenes durant els mesos d’estiu i millorar, d’aquesta manera, les seves capacitats personals i relacionals participant en activitats de lleure educatiu de qualitat.Els monitors que participen en aquesta activitat pertanyen al Centre d’Esplai Cristià de la Fundació Verge Blanca i són joves compromesos amb una clara vocació de servei.