Dimecres dia 25, ubicat a peu d’obra en un dels pisos socials en fase avançada de construcció, el Bisbe de la diòcesi de Lleida, Joan Piris, acompanyat per voluntaris ha presentat l’estat actual de les obres del Projecte dels Habitatges Socials del Seminari de Lleida (PHSS).

En la seva intervenció ha dit que el PHSS va endavant gràcies a

la tasca de les 6 comissions de treball formades per voluntaris que continuen fent la seva feina i que van donant fruits concrets.

També ha afirmat que “ Hem decidit continuar amb les obres tot i no disposar encara de la totalitat de tots els diners necessaris. Confiem que la solidaritat d’empreses, institucions i particulars continuï acompanyant-nos com fins ara”

En aquest sentit ha recordat que una manera concreta de col•laborar és adquirint una de les carpetes artístiques de 4 pintors, de les quals el 50% del recaptat és destinat pel projecte.

En la seva intervenció el Bisbe Piris ha dit que fins ara, i segons els tècnics, les obres van avançant a bon ritme i es pot considerar que ja es porta fet el 35 % del total de l’obra.

Finalment, el qui és el principal impulsor del PHSS ha avançat que s’està preparant una campanya informativa important que es durà a terme durant el mes de setembre, per aconseguir els 300.000 euros que falten per poder acabar tota l’obra.

Per acabar, el bisbe Piris ha reiterat “l’agraïment a totes les persones implicades en el Projecte i les que estan ajudant amb les seves col•laboracions econòmiques i en espècies”.

Per la seva banda, Paco Campo, director executiu del PHSS, ha presentat el pressupost total de l’obra que puja un total de 816.958 €. Dels quals fins ara s’han recollit més de 300.000. En resten per recollir uns altres 300.000, mentre que s’espera poder obtenir d’empreses, uns 200.000 € donats en materials de construcció i en equipaments.

Per la seva part, Ramon Maria Reig, un dels quatre arquitectes voluntaris responsables de la part tècnica, ha explicat el moment actual dels treballs de construcció i les tasques previstes fins a l’acabament de l’obra.

A la fi de la roda de premsa, Montserrat Canals, voluntària responsable de la comissió d’Activitats del PHSS ha informat de la propera iniciativa per recaptar fons, que serà l’exposició- venda d’obres de l'artista lleidatà, Amadeu Bonet, que començarà en la segona quinzena de juliol a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida. Els fruits de la venda seran destinats íntegrament al Projecte .

Podeu veure la notícia apareguda dimecres dia 25 al programa Comarques TV3 del minut 11’25 al 13’15

Veure notícia aqui 

Veure més fotos aquí