El Seminari de Riupedrós, a Vilaller, va acollir el diumenge 20 de juliol a una celebració litúrgica d’acció de gràcies de la comunitat ortodoxa romanesa, i a la qual va assistir com a convidat especial el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris. La comunitat ortodoxa romanesa va agrair al bisbe Joan el fet que hagi estat ell l’artífex principal que l’antic seminari d’estiu de la diòcesi lleidatana hagi passat a ser el primer monestir ortodox a Espanya, mercès al conveni de cessió per un període de 25 anyso

La cerimònia, en la qual van participar un grup de sacerdots i diaques romanesos, va estar presidida pel bisbe Timotei Lauran, màxim responsable de l’Església Ortodoxa per Espanya i Portugal. Aquest va agrair públicament al bisbe Joan la seva disposició que sempre havien trobat en ell.

Durant la cerimònia es va ordenar diaca al jove Radu Costin.

Al finalitzar la celebració litúrgica, van visitar les obres de rehabilitació que la comunitat ortodoxa romanesa està fent a l’edifici, que acull una comunitat de monges des de l’estiu passat.

L’alt cost d’aquestes obres i dels permisos administratius de funcionament, tot ell sufragat amb aportacions dels feligresos, són la causa del retard de la inauguració del mateix.

Podeu veure més fotos aquí.