El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat commemora el 70 aniversari de la romeria

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida va celebrar el passat 20 d’abril a l’Acadèmia Mariana un acte commemoratiu del 70 aniversari de la Romeria de Lleida a Montserrat.

L’acte va consistir en un col·loqui titulat: “70 anys de Romeries a Montserrat, records i vivències”, que fou moderat pel president de la Confraria, Josep Estruch; amb la participació del consiliari de la Confraria,  Mn. Xavier Batiste; la vicepresidenta, Teresina Llop i els membres de junta Maria Mercè García i Amadeu Bonet.

Durant l’esdeveniment es van projectar imatges antigues i actuals d’aquests 70 anys d’història de la Romeria de Lleida a Montserrat, que van fer reviure als assistents vivència i records de les primeres i més històriques romeries fins la darrera, de l’any 2016. És feu així memòria de com després de la refundació de la Confraria l’any 1946, la primera Romeria a Montserrat fou per la Pasqua de Pentecosta amb un total de 170 romeus. Des de llavors, cada any s’ha anat repetint el pelegrinatge a Montserrat.

També es va recordar els consiliaris de la Confraria: el canonge Mn. Ramon Espasa i Mn. Màrius Rodrigo, tots dos ja traspassats i l’actual Mn. Xavier Batiste, que en la seva intervenció va qualificar Montserrat “...com el nostre Sinaí”.

La commemoració d’aquesta efemèride, tindrà continuïtat el divendres 19 de maig, a 2/4 de 8 de la tarda a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb una taula rodona titulada “Romeria. Camí cap a on i per a què?”, a càrrec de Mn. Ramon Prat, director de l’IREL i el P. Joan Mª Mayol, rector del monestir de Montserrat i responsable de Romiatges.