El bisbe Salvador va beneir els animals en el marc de la festivitat de Sant Antoni després de les dues misses que va presidir a l’església de la Sang el 17 i 19 de gener respectivament en honor a aquest sant.

El dijous 17 de gener, el nostre Bisbe va presidir la primera missa dels actes en honor a Sant Antoni Abat a l’església de la Sang i al sortir, va beneir els animals. El temple va restar obert durant tot el dia. El dissabte dia 19, el bisbe Salvador també va presidir l’eucaristia prèvia als Tres Tombs, i a més a més de les mascotes i dels participants a la desfilada, també va beneir els pans i panets. Els Tres Tombs, que van comptar amb la participació de sis carrosses de partides de l’Horta, tres carruatges i onze cavallaries, va sortir de l’avinguda Blondel i va pujar per l’avinguda Catalunya i la Rambla Aragó fins arribar a la Creu del Terme. Quan es va acabar, va ser el torn de l’entrega de premis Horta de Lleida i del dinar de germanor al local de Mercolleida. Cal esmentar que aquesta jornada festiva va començar amb un esmorzar a la Cooperativa Agrícola Pràctica.

L’Associació Cultural i Recreativa “Els Pagesos” organitza any rere any aquesta festivitat amb la col·laboració de la Paeria, la Diputació, el departament de Cultura de la Generalitat, la Congregació de la Puríssima Sang i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida.