El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Castelldans renova el “vot” a Sant Antoni Abat

El poble de Castelldans celebrà el matí del 17 de gener, amb tota solemnitat, la festa de Sant Antoni Abat, patró dels animals del camp i per extensió de la nostra pagesia, d’arrelada tradició en aquest poble de les Garrigues.

La festa s’inicià amb la celebració de la Santa Missa a l’església parroquial de l’Assumpció de la Mare de Déu i amb una bona concurrència de fidels. Fou presidida pel rector de Castelldans Mn. Santiago Mataix i concelebrada per Mn. Borja Martín, rector dels pobles veïns de l’Albi, Cervià, el Vilosell i la Pobla de Cérvols, de la diòcesis de Tarragona.

Al finalitzar la celebració i com mana la tradició, el rector procedí a la benedicció de la coca, que ofrena tots les anys la família Farré-Rebull de “Cal Curcó”, renovant amb fidelitat un antic Vot o prometença familiar al sant, en agraïment per la seva intercessió. Tot seguit membres d’aquesta família, va fer el repartiment de la coca a tothom que va assistir a la celebració i molt especialment als nens i nenes de l’escola que encapçalats pels seus professors, van acudir a l’església a recollir la “coca beneïda de Sant Antoni” sumant-se amb la seva alegria infantil a la tradició del poble.

Tampoc va faltar la benedicció d’animals, tant pròpia d’aquest dia de la festa del que n’és el seu patró i que alguns veïns del poble portaren a beneir, fent més lluïda encara la celebració de Sant Antoni Abat. Jordi Curcó.