El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

"A les Llars he pogut aprofundir en la intervenció familiar i comunitària"

Ariadna Grau, estudiant d'integració social al col·legi Episcopal, ha explicat a la web de les Llars del Seminari la seva experiència aquest estiu amb els nens que hi resideixen. Us deixem amb el seu testimoni. 

Sóc l'Ariadna Grau Pasarisa, estudiant d'integració social al Col·legi Episcopal. Durant aquest darrer curs acadèmic vam fer una visita el projecte de les Llars del Seminari, del qual em va cridar l'atenció les seves peculiaritats, atès que va més enllà de la societat individualista tot implicant als veïns a ser partícips del desenvolupament comunitari.

Per la meva part tenia clar que les meves pràctiques les volia fer en un centre on hi hagués infants, ja que anteriorment havia cursat el grau superior d'educació infantil. Així doncs, mirant totes les possibilitats que hi havia vaig decidir realitzar les pràctiques a les Llars del Seminari perquè el seu camp d'intervenció són les famílies i els infants; col·lectiu que em desperta més entusiasme i interès.

La tasca principal com a practicant d'integració social a les Llars del Seminari ha estat programar, organitzar i desenvolupar diferents tallers per als infants de fins a 10 anys que hi viuen i que s'han dut a terme durant el mes de juliol i la meitat d'agost.

Aquests tallers els hem organitzat amb l'ajut de la Thelma, una voluntària i la supervisió de la Natàlia, treballadora Social. Els hem dut a terme els dimecres en dos grups diferenciats per edats i els dijous conjuntament amb els pares i mares. La finalitat d'aquests és potenciar la creativitat, gaudir de l'activitat i participar-hi!

La meva experiència a les Llars ha sigut molt gratificant perquè m'ha permès aproximar-me a una realitat social i professional, la del treball social, m'ha servit per tenir un primer contacte en la pràctica i aplicar alguns dels coneixements teòrics adquirits.

El contacte directe amb la realitat m'ha ajudat a conèixer més a fons els possibles camps de treball de cara un futur, i poder reflexionar sobre diferents qüestions i situacions. He pogut aprofundir en l'especialització de la intervenció familiar i comunitària, fet que m'ha permès fer una reflexió més profunda de les diferents necessitats socials.

A més, la possibilitat d'estar en constant contacte amb la professional de treball social m'ha permès aprendre diferents funcions i adquirir les habilitats necessàries per poder desenvolupar la meva tasca com a futura integradora social, la capacitat de tenir l'empatia vers l'altre, establir vincle en la mesura d'aproximació, l'acompanyament i la comprensió. També oferir eines per poder resoldre una situació de conflicte.

Finalment vull agrair a totes les famílies i professionals per brindar-me l'oportunitat de realitzar aquestes pràctiques que m'han permès ampliar coneixements.

Ariadna Grau Pasarisa