El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

'Som persones. Tenim drets. Ningú sense llar'

El dijous 23 de novembre ha tingut lloc el primer acte de la campanya de les persones en situació de sense llar 2017 'Som persones. Tenim drets. Ningú sense llar', organitzada per Arrels-Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida.

Ha estat, una flashmob, que ha comptat amb la participació d’un centenar de persones, entre les quals voluntaris i usuaris d’Arrels Sant Ignasi, així com estudiants d’integració social. També s’hi han fet presents diversos regidors i l’alcalde de Lleida Àngel Ros.

Després de cinc minuts de silenci, amb la màscara blanca símbol de la invisibilitat a la que estan sotmeses les persones sense llar, s’ha llegit un manifest elaborat a partir dels continguts sorgits d’un taller participatiu, en el qual es posa de relleu la situació de patiment de les persones sense llar “yo no le tengo miedo a la calle, le tengo miedo a la soledad”, “estoy cansado”.

Durant l’any 2017, només a Arrels Sant Ignasi, hem atès 649 persones en situació de sense llar, de les quals 44 persones sense sostre. Les xifres han augmentat respecte el nombre de persones ateses el 2016.

L’acte ha finalitzat recordant el pare Joan Suñol, traspasat la setmana passada, i convocant als assistents als propers actes de la campanya.